Wifi verbeteren

Heb je last van een trage wifi in huis of op bepaalde plekken in huis? Om goed en snel te internetten kun je je wifi gaan verbeteren. Dit kan door middel van een wifi versterker of met een nieuw wifi netwerk. Het is raadzaam om eerst op verschillende plekken in huis de wifi te testen. Doe dat eenvoudig via je eigen provider:

Populaire Providers

KPN logo
Odido logo
Ziggo logo

Trage wifi in huis

Het is erg vervelend wanneer je in huis een trage wifi hebt. Je hebt een snel abonnement genomen maar je merkt dat je wifi je laptop, tablet of een televisie dat verbonden is met een wifi netwerk geen snelle verbinding hebt. Er zijn verschillende mogelijkheden die je kunt toepassen om je wifi te verbeteren. Op deze pagina lees je daar meer informatie over.

Vaak wordt er gesproken over een trage wifi terwijl er eigenlijk een slechte dekking wordt bedoeld. Als je dicht bij de wifi router staat zul je zien dat de snelheid een stuk hoger is dan wanneer je aan de andere kant van de kamer bent. Het bereik van je wifi is dan niet goed afgestemd. Er zijn wifi versterkers die dit probleem kunnen oplossen. Ook kun je een nieuw wifi netwerk gebruiken dat een betere dekking heeft.

Hoe kun je je wifi verbeteren?

Het verbeteren van je wifi kan op meerdere manieren. Zoals het al kort benoemd kun je grofweg kiezen uit twee opties:

  • Wifi versterken
  • Nieuw wifi netwerk gebruiken

Een eenvoudige oplossing is door gebruik te maken van een wifi versterker. Deze zijn er in verschillende vormen en met verschillende prijskaartjes. In de basis doen ze allemaal hetzelfde, namelijk het bestaande wifi netwerk versterken. Het signaal vangen ze op en versturen ze weer door. Hierdoor krijg je een groter bereik en neemt je snelheid toe.

Nieuw netwerk gebruiken

Een andere manier is om een nieuw wifi netwerk te gebruiken. Je installeert een nieuwe wifi router met een beter bereik en een snellere wifi snelheid dan je huidige netwerk. In je standaard modem/ router zit een wifi ingebouwd die niet de volledige woning zal bereiken. Je zult bijna altijd moeten werken met een wifi versterker of een nieuw wifi netwerk.

Op bepaalde plekken traag internet

Hoe kun je een trage wifi op bepaalde plekken in huis oplossen? het kan voorkomen dat je op een aantal plekken in huis een trage wifi hebt. Er zijn allerlei factoren die zorgen dat het wifi signaal zwakker wordt of wordt verstoord. Dit kunnen zijn:

  • Muren
  • Plafonds
  • Magnetrons
  • LED Lampen
  • Andere wifi netwerken
  • Isolatiemateriaal

Nieuwe woningen zijn voorzien van dikke muren en hebben goede isolatie. Dit is fijn voor de energierekening, maar het zorgt er tegelijk ook voor dat je wifi netwerk een minder goed bereik heeft. Ook de aanwezigheid van LED lampen en allerlei keukenapparatuur kunnen de snelheid en het bereik beïnvloeden. Je kunt daardoor op bepaalde plekken, meestal de uithoeken, een slechte verbinding hebben. Ook kan het zijn dat je netwerk niet wordt gevonden. De meeste plekken zijn de zolder en de tuin.

Trage wifi op zolder

Doordat steeds meer mensen thuiswerken is de zolder een populaire plek geworden om een werkplek in te richten. Dit is tevens de plek in huis waar de meeste mensen een slechte verbinding ervaren. Doordat je ver van de modem/ router zit is de kans het grootst dat je wifi niet kan worden gevonden of erg traag is. Een online vergadering volgen of het bekijken van een video is daardoor niet altijd mogelijk. Wie geen vaste verbinding naar zolder heeft zal al snel uitkomen op een goede wifi versterker op een centrale plek waardoor je er maximaal profijt van hebt.

Buiten in de tuin internetten

Zit je veel buiten en wil je ook daar gebruik maken van wifi? Doordat in veel woningen de moden/ router in de meterkast aan de voorkant van de woning staat, is er buiten in de tuin geen bereik. Ook dit kun je oplossen door aan de achterkant van de woning een versterker te plaatsen. Je hebt daardoor niet alleen in de woonkamer een verbeterde wifi, ook in de tuin zul je zien dat je gebruik kunt maken van je wifi. En dat is wel zo handig.

Wanneer heb je een goed draadloos netwerk?

Om te weten of je thuis een goede wifi hebt kun je een speedtest uitvoeren. Dit kun je op verschillende plekken in huis doen waar je veel bent. Denk daarbij aan de woonkamer, keuken, slaapkamer, zolder en de tuin. Als je op deze plekken de internetsnelheid test dan weet je direct hoe goed je verbinding is.

Kun je geen verbinding maken met het netwerk omdat deze niet gevonden wordt of heb je een erg trage snelheid? Dan dien je op deze plekken het netwerk te verbeteren. Je huidige provider kan je helpen met versterkers of door je wifi anders in te stellen. Voer de test uit zodat je zelf kunt bepalen hoe goed je huidige wifi thuis is en op welke plekken er mogelijk een versterker noodzakelijk is.

Populaire providers:

KPN logo
Odido logo
Ziggo logo