Speedtest Ziggo

Je kunt de speedtest van Ziggo gebruiken om je internetsnelheid te testen. In de speedtest kun je de downloadsnelheid en de uploadsnelheid bekijken. Je kunt vervolgens vergelijken of deze snelheid normaal is of dat je last hebt van traag internet. Gebruik de onderstaande speedtest van Ziggo om de snelheid te testen.

Populaire Providers

KPN logo
Odido logo
Ziggo logo

Speedtest Ziggo internetsnelheid

Je kunt de Ziggo speedtest gebruiken om je internetsnelheid te testen. Met de handige tool zie je direct wat je actuele download en upload snelheid is. Voor de techneuten kun je ook nog de Ping snelheid bekijken. Benieuwd wat je actuele Ziggo internetsnelheid is? Bekijk dan met de handige Ziggo speedtest hieronder wat je huidige internetsnelheid is en hoe snel je wifi is.

De speedtest van Ziggo gebruik je via het internet. Het beste kun je gebruik maken van een bedraad apparaat. Je hebt zo de meest betrouwbare snelheidsmeting. Als de test begint kun je direct al zien wat je actuele Ziggo internetsnelheid is. Probeer de test eens uit om de actuele internetsnelheid te testen.

Speedtest Ziggo wifi

Draadloos verbonden zijn met internet is ideaal. Je kunt overal in huis eenvoudig je ding doen zonder last te hebben van kabels. Het nadeel van wifi is dat het gevoelig is waardoor de snelheid kan afnemen als je geen goede dekking hebt. Op zolder heb je bijvoorbeeld een veel tragere verbinding van in de woonkamer. Met de Ziggo speedtest kun je ook je wifi snelheid testen.

Dat is erg handig om te weten op welke plekken van het huis je wifi nog beter kan worden gemaakt. Je kunt bijvoorbeeld een versterker plaatsen zodat je op elke plek in huis een goede en snelle verbinding hebt.

Speedtest op postcode

Wil je weten wat de maximale snelheid is die Ziggo bij jou thuis kan leveren? Je kunt dan de speedtest op postcode gebruiken. Je ziet dan welke internetsnelheid er mogelijk is. Je kunt dit vervolgens vergelijken met de actuele snelheid zodat je kunt vergelijken of je het maximale uit je verbinding haalt. Mogelijk heb je een lagere snelheid dan dat op je adres mogelijk is. Je kunt je abonnement verhogen zodat de internetsnelheid direct zal gaan stijgen.

Wat is de normale snelheid bij Ziggo ?

De snelheid die op je abonnement staat is de maximale snelheid die geleverd kan worden en waardoor jij maandelijks betaald. De normale snelheid zal bij Ziggo altijd iets lager liggen. Dit heeft te maken met het verlies van snelheid door bijvoorbeeld wifi, switches en kabels. Ook het aantal apparaten dat is verbonden met het internet kan van invloed zijn op de snelheid. De normale snelheid bij Ziggo ligt wel zeer dicht bij de maximale snelheid. Gemiddeld ligt dit rond de 90%.

Ziggo-banner

Speedtest Ziggo glasvezel

Ziggo heeft ook de mogelijkheid om via glasvezel-kabel het internet in huis te halen. Glasvezel is zeer snel en erg betrouwbaar. Je kunt de Speedtest van Ziggo ook gebruiken om je glasvezel verbinding te testen. Je zult merken dat je veel hogere scores haalt dan wanneer je gebruik maakt van een koperen verbinding.

Wist je dat je met glasvezel tot wel 1.000 Mbit/s kunt downloaden? Ben je benieuwd geworden wat je huidige internetsnelheid is? Doe eenvoudig de Ziggo speedtest of doe de postcode check om te kijken of glasvezel bij jou ook beschikbaar is.

Snelheid klopt niet

Heb je de Ziggo speedtest uitgevoerd en klopt het niet? Waarschijnlijk heb jij een veel lagere uitkomst gezien dan je had verwacht. Het is belangrijk om de test op verschillende momenten uit te voeren en het liefst met een bekabeld apparaat. Als je een telefoon of tablet op wifi gebruikt dan kan de verbinding al een stuk trager zijn geworden, enkel doordat er via wifi een test wordt uitgevoerd.

Indien de internetsnelheid alsnog niet klopt dan kun je de klantenservice vragen welke oplossingen er geboden kunnen worden om de snelheid weer te krijgen waardoor jij maandelijks betaald. Mogelijk kan een betere wifi het probleem al grotendeels oplossen.

Testen van de snelheid op kantoor

Ziggo zakelijk kan ook gebruik maken van deze speedtest. Zit je op kantoor en merk je dat de verbinding erg traag is? Door de Speedtest Ziggo zakelijk te gebruiken zie je wat de actuele internetsnelheid op kantoor is. Is de snelheid in orde maar blijft het internet traag? Mogelijk ligt het probleem dan niet zozeer in de verbinding maar aan de laptop of desktop.

Populaire providers:

KPN logo
Odido logo
Ziggo logo