Waar kan ik hockey op TV kijken?

Welke zenders zenden hockey wedstrijden uit? Als je een TV en Internet abonnement hebt, heb je de keuze uit verschillende mogelijkheden. Je kunt daardoor altijd, vrijwel 24/7 kijken naar (live) hockey op televisie. Dit kunnen wedstrijden zijn maar ook samenvattingen, trainingen of een interessante analyse van de wedstrijd.

Het is afhankelijk van het soort wedstrijd op welke zender of zenders je naar hockey kunt gaan kijken. De meest belangrijke wedstrijden, zoals de Pro League, worden altijd uitgezonden op televisie. De minder bekende of de lokale wedstrijden zijn online te bekijken of kun je via een regionale televisiezender volgen. Benieuwd welke zenders hockey uitzenden? Bekijk hieronder enkele suggesties:

  1. Ziggo Sport: Ziggo Sport kun je de meeste hockey wedstrijden bekijken. Niet alleen de wedstrijden van de Pro League, ook de Hoofdklasse kun je via Ziggo Sport Hockey bekijken. Ook kun je de heren en dames zien spelen tijdens de Olypmische spelen of een WK.
  2. Eurosport: Eurosport zendt ook regelmatig hockeywedstrijden uit, waaronder de belangrijkste hockeytoernooien. Niet alleen Nederlandse wedstrijden kun je er bekijken, ook de teams uit andere landen zitten in de programmering. Bekijk hun website zodat je de gids kunt raadplegen.
  3. Viaplay: Het is sinds kort ook mogelijk om via Viaplay naar hockey te kijken. Je kunt jaarlijks ongeveer 300 verschillende wedstrijden bekijken van de Tulp Heren hoofdklasse en de Tulp Dames hoofdklasse.
  4. Discovery+: Ook op de online steamingsdienst Discovery+ kun je kijken naar hockeywedstrijden. Het aanbod is echter beperkter dan via de andere aanbieders.
  5. NOS: Via de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) kun je ook vele wedstrijden van hockey bekijken. NOS Sport heeft een eigen rubriek die gaat over Hockey zodat je naast de uitzenden ook het laatste hockey nieuws kunt bekijken. De wedstrijden van het WK en EK worden altijd uitgezonden via NOS Studio Sport.

Uitzendrechten hockeywedstrijden

De uitzendrechten voor Hockeywedstrijden zijn verdeeld onder de twee grootste aanbieders, namelijk Ziggo Sport en NOS. Er zijn wedstrijden op beide zenders te zien en er zijn wedstrijden die je enkel via Ziggo Sport kunt bekijken. De samenvattingen mogen wel door meerdere zenders worden uitgezonden. Het kan daardoor zijn dat je bijvoorbeeld de samenvatting van een Pro League hockeywedstrijd bij de NOS kan bekijken maar niet de gehele wedstrijd. Het zenderpakket dat je hebt gekozen bij je abonnement laat eenvoudig zien op welk kanaal je deze zenders kan vinden.

Hieronder zie je een overzicht van de verschillende competities en zie je bij wie de uitzendrechten liggen.

HockeycompetitieUitzendrechten
Nederlandse wedstrijdenZiggo Sport en NOS
Euro Hockey League (EHL)NOS
WK HockeyZiggo Sport
Pro League HockeyZiggo Sport