Speedtest KPN

Met de speedtest van KPN kun je de internetsnelheid testen. Ben je verbonden via een internetkabel of met wifi? Je kunt beide snelheden testen en vergelijken. Welke snelheid is normaal en wanneer heb je traag internet bij glasvezel of koper? Gebruik de onderstaande speedtest van KPN om de download en upload snelheid te meten.

Populaire Providers

KPN logo
Odido logo
Ziggo logo

Speedtest KPN internetsnelheid

Gebruik de speedtest van KPN om je internetsnelheid te testen. Je weet op die manier niet alleen hoe snel je internet is, je kunt ook zien of er mogelijk een storing aanwezig is waardoor je internet trager is dan normaal. De Speedtest van KPN is helemaal gratis en is erg eenvoudig in het gebruik. Probeer het eens uit om de actuele internetsnelheid te testen.

De speedtest van KPN gebruik je via het internet. Binnen enkele tellen begint de test en zie je wat de downloadsnelheid en de uploadsnelheid is. Ook zie je informatie over de Ping en de Jitter. Beide worden aangegeven in milliseconde (ms).

Speedtest KPN wifi

Een groot gedeelte van je apparaten dat verbonden is met het internet zal dat via wifi doen. Denk aan je telefoon, tablet, laptop of televisie. Met een goede wifi verbinding zul je weinig verschil merken ten opzichte van een bedrade aansluiting. Het kan echter voorkomen dat je wifi traag is. De Speedtest KPN wifi is dan erg handig.

Op een apparaat dat met wifi is verbonden voer je de speedtest uit en je ziet direct wat de snelheden zijn. Is dit een stuk trager dan een apparaat dat bedraad is verbonden met het netwerk? Dan kan KPN je adviseren bij het verbeteren van je wifi. Denk bijvoorbeeld aan wifi versterkers.

Download speedtest KPN

Bij het streamen van content op een apparaat is een goede downloadsnelheid een must. Je wilt niet lang hoeven wachten totdat het is geladen en je zit al helemaal niet te wachten op haperingen in het beeld. Om te weten wat je downloadsnelheid bij KPN is, kun je daar de speedtest voor gebruiken. Nadat je op start hebt gedrukt kun je de downloadsnelheid gaan testen en zie je met welke snelheid je maximaal kan downloaden.

Merk je dat dit onvoldoende is doordat je meer internetsnelheid nodig hebt? Je kunt eenvoudig de snelheid verhogen in je abonnement. Bij het gebruik van meerdere apparaten wordt de aangeboden snelheid namelijk verdeeld waardoor de snelheid afneemt. Met de juiste internetsnelheid zul je geen verschil merken en kun je onbezorgd tv kijken, internetten, streamen of gamen.

KPN-banner

Wat is de normale snelheid bij KPN ?

De getoonde snelheid is een theoretische snelheid. Dat wil zeggen dat het in de praktijk lager kan uitvallen. Wat is nu de normale snelheid bij KPN? In de gedragscode van KPN internet staat vermeld dat de minimale snelheid 75% van de aangeboden snelheid moet zijn. De normale snelheid ligt tussen de 85 en 90%.

De snelheid is afhankelijk van het wifi signaal, internetkabels of eventueel utp switches. Dit kan van invloed zijn op de normale snelheid bij KPN. Voer de speedtest uit om direct te weten wat jouw actuele internetsnelheid is.

Speedtest KPN glasvezel

Een glasvezel aansluiting heeft de hoogste internetsnelheid bij KPN. Er kunnen snelheden worden aangeboden tot 4.000 Mbit/s. Dat wordt ook wel de Gigabit snelheid genoemd. KPN noemt het ‘SuperFiber’. De Speedtest KPN voor glasvezel gaat daarom ook tot maximaal deze snelheid. Heb jij glasvezel en is je internet te traag geworden? Je kunt in veel gevallen de snelheid eenvoudig verhogen.

De KPN speedtest voor glasvezel laat zien wat je actuele snelheid is. Is dit een stuk lager dan je afgesloten abonnement? Probeer dan eens een bedrade test uit te voeren. Misschien kan is de verbinding onnodig traag door een slechte wifi. KPN kan je helpen om dit te verbeteren.

Snelheid testen KPN koperen aansluiting

Heb je wel een KPN aansluiting maar maak jij nog gebruik van de koperen aansluiting? Ook dan kun je de speedtest gebruiken. Je zult merken dat de maximale internetsnelheid lager uitkomt dan je wellicht had gehoopt. Hieraan kunnen meerdere oorzaken ten grondslag liggen. Mocht er wel glasvezel aanwezig zijn dan is het raadzaam om de overstap te maken. Benieuwd of er glasvezel is? Doe de check om te weten of er glasvezel bij jou thuis is.

Speedtest KPN zakelijk

Heb je een zakelijk abonnement bij KPN? Ook dan kun je de speedtest gebruiken. Het maakt daarvoor niet uit wat voor soort abonnement je hebt, de speedtest KPN zakelijk geeft jou overzichtelijk aan wat de maximale internetsnelheid op je apparaat is. Bij de zakelijke apparaten is een goede internetsnelheid extra van belang omdat er vaak meerdere computers, laptops of andere apparaten zijn verbonden met hetzelfde netwerk.

Populaire providers:

KPN logo
Odido logo
Ziggo logo