Afmeting KPN TV ontvanger

Wat is de afmeting van de KPN TV ontvanger? Om televisie te kunnen kijken via KPN moet je een klein kastje aansluiten op je televisie. Dit wordt de KPN TV ontvanger genoemd. De nieuwste en kleinste TV ontvanger krijg je bij een TV+ abonnement. Bekijk hieronder de verschillende afmetingen van deze ontvangers.

Populaire Providers

KPN logo
Odido logo
Ziggo logo

Afmeting KPN TV ontvanger

Wat is de afmeting van de KPN TV ontvanger die je krijgt bij een KPN TV abonnement? De afmetingen van de TV ontvanger kun je op deze pagina bekijken. Het kleine kastje dat je bij je televisie moet plaatsen wordt ook wel een ‘TV kastje’ genoemd. Het formaat van de KPN TV ontvanger kun je in centimeters bekijken. Ook de dikte wordt hierbij weergegeven zodat je kunt kijken of je hem achter de televisie kunt plaatsen zodat dit niet in het zicht zit. Om een antwoord te krijgen op je vraag hoe groot de KPN TV ontvangers zijn bekijk je hieronder de afmetingen in centimeters.

Met het formaat in centimeters kun je eenvoudig bepalen waar je het kastje gaat plaatsen. Bij veel mensen past het nieuwste kastje achter de televisie en kun je hem volledig uit het zicht plaatsen. Dit is erg handig voor een televisie die aan de muur hangt of in een nisje is geplaatst. De afmetingen van de KPN TV ontvangers zijn in de loop der jaren sterk veranderd. Het zijn nu zeer kleine kastjes die niet meer opvallen.

Hoe groot is het kastje?

Ondanks het kleine formaat is het nog erg handig om te weten hoe groot het TV kastje is die je bij een KPN abonnement krijgt. De nieuwste versie krijg je bij een TV+ abonnement. Deze is niet alleen een stuk kleiner dan de eerdere versies, je kunt hem ook via Wifi aansluiten (test eerst je wifi snelheid) en door Bluetooth kun je hem ook achter een deurtje plaatsen. Volledig uit het zicht dus. Benieuwd hoe groot het kastje is? Bekijk hieronder de afmetingen in centimeters en zie direct het formaat van het nieuwste model.

Afmeting KPN TV+ ontvanger

Televisie kijken is de laatste jaren erg veranderd. Dit komt door de opkomst van verschillende streamingdiensten, wat ook wel Video on Demand (VOD) wordt genoemd. Om dit ook via de TV ontvanger van KPN te kunnen gebruiken werden er nieuwe kastjes in gebruik genomen. Ze zijn niet alleen kleiner, ze zijn ook slimmer geworden. Je kunt naast live TV kijken er ook verschillende apps op downloaden.

Met de vorige modellen was dit niet mogelijk. Bij KPN kun je deze kastjes krijgen als je een abonnement hebt dat ze TV+ noemen. Als je overstapt dan krijg je deze kastjes (DIW 7022) gratis in gebruik en krijg je als welkomstcadeau ook nog eens een flinke korting op je abonnement. De afmeting van de KPN TV+ ontvanger kun je bekijken op de website van KPN zodat je direct alle informatie bij elkaar hebt over het formaat, de apps en verschillende mogelijkheden bij je abonnement.

Afmeting KPN TV ontvanger

Wat zijn de afmetingen van een KPN TV ontvanger?

De afmetingen van de KPN TV ontvanger worden weergegeven in centimeters. Het formaat zie je van de nieuwste TV+ kastjes, die de naam DIW 7022 heeft gekregen. De afmetingen van de eerder uitgebrachte modellen zijn ook te bekijken. Dit zijn de VIP 5202, VIP 2952 en de HMB 2260. Om de verschillende afmetingen van de KPN TV ontvangers met elkaar te kunnen vergelijken kun je deze bekijken in de tabel onderaan deze pagina. Naast de afmetingen zie je ook het gewicht en de aansluitingen.

Zoals je kunt zien zijn de afmetingen van de KPN TV ontvangers in de loop der jaren flink veranderd. Van een vrij groot kastje naar een klein en opvallende module die je eenvoudig achter de TV kunt plaatsen.

Afmeting afstandsbediening KPN

Naast het formaat van het kastje is ook het formaat van de afstandsbediening veranderd. De afmeting van de KPN afstandsbediening is kleiner geworden. Ook is hij lichter en kun je er zelfs tegen praten. Dat maakt het zoeken naar een serie of film een stuk eenvoudiger. De afmeting van de afstandsbediening die je bij KPN TV+ krijgt zijn als volgt: centimeter.

Formaat KPN Box 12

De meeste mensen hebben in de meterkast de aansluiting voor de modem zitten. Hierop kan de KPN Box 12 worden aangesloten. De aansluiting kan van koper maar ook van glasvezel zijn. De afmeting en het formaat van de KPN Box 12 kun je nodig hebben om te kunnen bepalen op welke plek je de modem wilt gaan plaatsen. Het formaat van de KPN Box 12 is 24 x 17 x 9 centimeter (breedte x hoogte x diepte).

Overzicht verschillende afmetingen KPN TV ontvangers

Er zijn verschillende KPN TV ontvangers in omloop. In de loop der jaren zijn de TV kastjes steeds kleiner geworden en verbruiken ze ook nog eens minder energie. In de onderstaande tabel kun je de verschillende modellen bekijken die er zijn en kun je de verschillende afmetingen met elkaar vergelijken. De nieuwste KPN TV ontvanger staat bovenaan in de tabel. Dit betreft de TV+ ontvanger en zal op termijn alle eerdere modellen gaan vervangen. Het grote voordeel is dat dit model ook via Wifi gebruikt kan worden.

Type TV ontvangerAfmetingenGewichtAansluitingen
DIW 7022 (TV+)10,5 x 10,5 x 2,5 cm161 gram– Lan,
– Wifi,
– HDMI,
– Bluetooth,
– Optical
VIP 520212 x 12 x 2,5 cm165 gram– Lan,
– HDMI,
– Bluetooth,
– Optical
VIP 2952 19 x 13 x 4,1 cm380 gram– Lan,
– HDMI,
– Scart,
– Optical
HMB 226016,5 x 12,3 x 3,1 cm280 gram– Lan,
– HDMI,
– Scart,
– Optical

Populaire providers:

KPN logo
Odido logo
Ziggo logo