Afmeting Ziggo TV ontvanger

Wat is de afmeting van de Ziggo TV ontvanger? Bij Ziggo heb je een Mediabox nodig om televisie te kijken. Die zijn er in verschillende modellen en met verschillende afmetingen. De kleinste Ziggo TV ontvanger is de Next Mini. Dit is de kleinere versie van de Mediabox Next. Bekijk hieronder de afmetingen van deze TV ontvangers.

Populaire Providers

KPN logo
Odido logo
Ziggo logo

Afmeting Ziggo TV ontvanger

Hoe groot is de Ziggo TV ontvanger? Om televisie te kunnen kijken met je Ziggo abonnement heb je een TV ontvanger nodig. Er zijn meerdere modellen waar je uit kunt kiezen met elk een ander formaat. De afmetingen zijn handig te bekijken in centimeters zodat je de verschillen goed met elkaar kunt vergelijken. De Ziggo Mediabox Next en de Next Mini zijn de meest populaire TV ontvangers die Ziggo in bruikleen geeft. De formaten van deze twee modellen verschillen flink van elkaar. Benieuwd wat de afmetingen zijn? Hieronder kun je het formaat in cm bekijken van de verschillende Ziggo TV ontvangers.

Het ene kastje is zo klein en licht dat je die eenvoudig achter de televisie kunt plakken. er wordt zelfs klittenband meegeleverd om dit eenvoudig te doen. De andere TV ontvanger, de Mediabox Next is meer geschikt om te plaatsen onder of naast de televisie. Met de afmetingen van de verschillende Ziggo TV ontvangers zie je in een oogopslag wat de verschillen in formaat zijn tussen de Mediabox Next en de Next Mini.

Hoe groot is het Ziggo kastje?

In vergelijking met het eerste Ziggo TV kastje, wat je gerust een kast kon noemen zijn, de meest recente TV ontvangers zeer klein. De eerste box was de Horizon, ook wel de Mediabox XL genoemd. In deze box zat ook de modem en router verwerkt. Dat maakte hem onnodig groot. Nu beide gescheiden zijn heb je bij de televisie een veel kleinere ontvanger staan, die je tevens via Wifi kunt verbinden. Controleer wel of je wifi snelheid hoog genoeg is.

Hoe groot is het Ziggo kastje die je krijgt bij je abonnement? Dat is afhankelijk van welke kastje je kiest: De Ziggo Mediabox Next of de Ziggo Next Mini. Benieuwd hoe groot beide kastjes zijn? Bekijk hieronder de afmetingen in centimeters en zie direct het verschil in formaat tussen beide modellen.

Afmeting Ziggo Next Mini TV ontvanger

Met de komst van de Ziggo Next mini TV ontvanger is er veel veranderd. Je kunt dit zeer kleine kastje namelijk achter je televisie plakken. Door de beperkte afmetingen past dit achter vrijwel elke televisie. Ook als die aan de muur is bevestigd. Je hebt het kastje niet in het zicht en er hoeft zelfs geen extra kabel heen. Stroom gaat via een USB poort van je televisie en de HDMI kabel gaat direct van het kastje naar de televisie. In feite hoeft de televisie enkel stroom te hebben.

De afmeting van de Ziggo Next Mini TV ontvanger is zoals eerder genoemd zeer klein. Zeker als je het vergelijkt met de Mediabox XL en de Mediabox Next. Het formaat van de Next Mini is vierkant en heeft een afmeting van 8 x 8 centimeter (lengte x breedte) en is nog geen 2 centimeter dik. 1,9 centimeter om precies te zijn.

Afmeting Ziggo Next mini

Afmeting Ziggo Mediabox Next

Naast de Next Mini kun je bij Ziggo ook kiezen uit de Mediabox Next. Deze box heeft meer aansluiten dan de Mini en daardoor ook een groter formaat. Qua prestaties en qua slimme apps zijn er tussen beide ontvangers vrijwel geen verschillen te ontdekken. De afmeting van de Ziggo Mediabox Next is, ondanks dat deze een stuk groter is dan de Mini, een stuk kleiner in vergelijking met de Horizonbox. Het formaat van de Ziggo Mediabox Next is 23 x 16 centimeter en heeft een dikte van 3,5 centimeter.

Het formaat van de verschillende Ziggo TV ontvangers is in de loop der jaren flink veranderd. Van vrij grote apparaten die prominent aanwezig waren naar kleine kastjes die je zelfs uit het zicht kunt plaatsen.

Formaat Smart Wifi modem

Nu de Horizonbox niet meer wordt gebruikt heb je een SMart Wifi modem nodig in gebruik te kunnen maken van TV en internet. Dit kleine zwarte kastje plaats je direct bij je coax aansluiting. Vervolgens kun je verschillende apparaten aansluiten via een internetkabel (utp) en kun je de verschillende TV ontvangers verbinden. Dit kan met een netwerkkabel of via Wifi. De afmeting van de Smart Wifi modem is 22 x 16 x 7,5 centimeter.

Overzicht verschillende formaten Ziggo TV ontvangers

Met behulp van de onderstaande tabel kun je de afmetingen van de verschillende Ziggo TV ontvangers bekijken. Zoals je kunt zien zijn de kastjes steeds kleiner en lichter geworden. Daarnaast verbruiken ze ook nog eens veel minder energie. Met behulp van de tabel kun je eenvoudig de verschillende afmetingen met elkaar vergelijken. Sluit je een nieuw abonnement af bij Ziggo? Dan krijg je de nieuwste modem en de TV ontvangers gratis in bruikleen.

Type TV ontvangerAfmetingenGewichtAansluitingen
Next Mini8 x 8 x 1,9 cm97 gram– Lan,
– Wifi,
– HDMI,
– Bluetooth,
Mediabox Next23 x 16 x 3,5 cm627 gram– Lan,
– Wifi,
– HDMI,
– Optical
Mediabox XL37,6 x 30 x 6 cm3.800 gram– Coax,
– HDMI,
– Scart,
– Optical

Populaire providers:

KPN logo
Odido logo
Ziggo logo