Welke internetsnelheid heb ik nodig?

Welke internetsnelheid heb ik minimaal nodig om televisie te kijken en snel te kunnen internetten? De snelheid is afhankelijk van het gebruik. Een hogere snelheid is aan te raden als je met meerdere personen tegelijk tv kijkt en internet. Bekijk en vergelijk de verschillende snelheden en doe de check op Odido om te kijken welke snelheid het beste bij jou past.

Bekijk welke snelheid je minimaal nodig hebt >>

Of bekijk de minimale internetsnelheid bij je eigen provider:

KPN Ziggo Odido (tip!)

Populaire Providers

KPN logo
Odido logo
Ziggo logo

Welke internetsnelheid heb ik nodig?

De juiste internetsnelheid is erg belangrijk. Om te bepalen welke internetsnelheid je nodig hebt kun je een handige check uitvoeren. Zo weet je direct hoeveel internetsnelheid je nodig hebt om goed te kunnen televisie kijken, internetten, gamen en te streamen. En dat zonder dat er een hapering optreed of je erg traag internet hebt. Bekijk daarom hieronder op de website van Odido welke internetsnelheid je minimaal nodig hebt:

De internetsnelheid bij glasvezel is afhankelijk van je abonnement en kan oplopen tot maar liefst 8.000 Mbit/s (8 Gbit/s). Dit wordt ook wel Gigabit genoemd. De instap snelheid ligt een stuk lager waardoor je met maximaal 100 Mbit/s kunt downloaden en uploaden. Hoeveel internetsnelheid jij nodig hebt is afhankelijk van het aantal apparaten dat je gebruikt. Bekijk en vergelijk de verschillende snelheden en bepaal binnen enkele eenvoudige stappen direct de internetsnelheid die het beste bij jou past.

Hoeveel Mbit/s heb ik nodig?

Bij het afsluiten van een abonnement bij een provider kun je kiezen welke snelheid je geleverd wilt hebben. Dit wordt uitgedrukt in Mbit per seconde, ook wel Mbit/s genoemd. Hoeveel Mbit je nodig hebt is erg afhankelijk van je persoonlijke situatie. Werk je vanuit huis en heb je online vergaderingen? Dan is een goede internetsnelheid erg belangrijk. Je wilt immers geen vertraging in het beeld hebben, of zelf een beeld wat vastloopt omdat je geen goede verbinding hebt. Doe daarom altijd de check en lees meer informatie over de verschillende snelheden.

Hoeveel MB heb ik nodig voor televisie kijken en internetten?

De standaard snelheden voor tv en internet beginnen vaak bij 100 Mbit/s. Hiermee kun je op enkele televisies tegelijk kijken en kun je ook internetten. Wil je hierbij ook nog kunnen gamen of streamen/ downloaden dan zul je al snel meer snelheid nodig hebben. De snelheid wordt namelijk verdeeld over het aantal apparaten dat gebruik maken van internet. En dat worden er steeds meer.

De instapsnelheid wordt daarom niet aanbevolen. Het is natuurlijk niet fijn om midden in een film te zitten en je moet wachten omdat de internetsnelheid te traag is om de film goed af te spelen. Ook kan de kwaliteit van de film omlaag gaan. Met de juiste internetsnelheid heb je hier geen last van. Wij raden dan ook minimaal 200 Mbit/s aan of voor gezinnen met kinderen 500 Mbit/s.

Wat is een goede internetsnelheid?

Bekijk van te voren goed welke apparaten er aangesloten zijn op het internet zodat je kunt bepalen wat een goede internetsnelheid is en welke snelheid je minimaal nodig hebt. Mocht je namelijk 10 apparaten tegelijk online hebben met een 200 Mbit/s abonnement dan heb je slechts 20 Mbit/s beschikbaar per apparaat als deze in gebruik zijn. Je kunt daardoor niet optimaal gebruik maken van de snelheid die er is.

Om geen onnodige vertraging in je internet te hebben is een snelheid van 50 Mbit/s per apparaat een goede maatstaf. Heb je 10 apparaten dan zou je op 500 Mbit/s uitkomen. Met deze snelheid heb je geen last van haperingen in je beeld en kun je updates voor een laptop of gameconsole snel uitvoeren. Wat een goede internetsnelheid is en welke snelheid je minimale nodig hebt is dus erg afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Internetsnelheid vergelijken

Het vergelijken van de internetsnelheid kan een uitkomst bieden als je niet goed weet welke snelheid het beste bij je past. Je kunt daarna de snelheid vergelijken bij de verschillende providers. Je ziet dan niet alleen de verschillende snelheden maar ook de prijs en het aanbod aan zenders. Het is daarnaast nog goed om te kijken of er gebruik wordt gemaakt van een glasvezel verbinding of dat het internet geleverd wordt via koper of coax.

Verschil internetsnelheid glasvezel, koper en coax

Zit er een verschil in de internetsnelheid via glasvezel, koper en coax? Ja. Er is een groot verschil bij de maximale snelheden die gehaald kunnen worden als het internet wordt geleverd via glasvezel, koper of coax. Via koper heb je de traagste verbinding. Met een aansluiting via koper kun je maximaal 20 mbit/s uploaden. Via coax gaat dit iets sneller, echter kan dit tot maximaal 50 Mbit/s. Met glasvezel kan dit, zeker met de snelheid van 8Gbit/s tot 160x sneller. De overstap naar glasvezel is dan ook zeker de moeite waard!

Populaire providers:

KPN logo
Odido logo
Ziggo logo