Wifi speedtest

Hoe snel is mijn wifi thuis? Met de handige wifi speedtest kun je op een eenvoudige en snelle manier bekijken wat je wifi snelheid is. Merk je dat je niet overal in huis een goede wifi verbinding hebt? Doe dan de wifi speedtest en zie met hoeveel Mbit/s je verbonden bent met internet. Meet hieronder de snelheid van je eigen provider:

Populaire Providers

KPN logo
Odido logo
Ziggo logo

Wifi speedtest

Door gebruik te maken van de wifi speedtest kun je eenvoudig bekijken hoe snel je internetsnelheid is. Je kunt hiervoor je mobiele telefoon, tablet of laptop gebruiken. Je moet uiteraard verbonden zijn met het wifi netwerk waarvan je de snelheid wilt gaan meten. Met de wifi speedtest kun je op verschillende plekken in huis zien of je een optimale dekking hebt.

Je kunt de wifi speedtest via de internetbrowser benaderen maar er zijn ook apps die je hiervoor kunt gebruiken. Wij raden aan om de wifi speedtest van je huidige provider te gebruiken. Dit geeft de meest nauwkeurige weergave van je huidige wifi snelheid. Ook kun je direct gebruik maken van verschillende hulpmiddelen om de wifi te verbeteren als deze niet optimaal is.

Snelheid wifi testen

De snelheid van je wifi kun je testen zoals hierboven is aangegeven zodat je inzichtelijk krijgt of de wifi snelheid op alle plekken in het huis voldoende is. Bij veel mensen is de zolder de meest zwakke plek omdat de afstand tussen de router en je apparaat daar het grootste is.

Benieuwd of jij op zolder een goede wifi hebt? Doe dan de wifi speedtest en je ziet binnen enkele tellen hoe snel je internetsnelheid is. Naast de zolder kun je op alle plekken in huis, maar ook in de garage of in de tuin de wifi snelheid testen.

Hoe kan ik mijn wifi snelheid testen?

Er zijn verschillende website waar je de wifi snelheid kunt testen. De meest bekende speedtest is gemaakt door Ookla. Verschillende websites maken hier dan ook gebruik van. Wij raden aan om de wifi speedtest van je eigen provider te gebruiken. Zo weet je zeker dat je de meest betrouwbare resultaten te zien krijgt.

Hoe snel is mijn wifi thuis?

Het is handig om te weten hoe snel je wifi thuis is. Wil je draadloos televisie kijken, je favoriete film of serie streamen of ben je gek op gamen en is je console verbonden met het wifi netwerk? Je wilt dan natuurlijk een goede verbinding. Door de wifi te meten kom je er direct achter hoe snel je wifi in huis is.

Waarom is mijn wifi niet snel

Er kunnen verschillende oorzaken zijn waarom je wifi niet snel is. Het is daarbij belangrijk om het onderscheid te maken tussen een trage wifi in het hele huis of enkel een trage wifi op bepaalde plekken in huis.

Heb je een trage wifi op bepaalde plekken in huis en wil je dit verbeteren? Je kunt dan een aantal opties bekijken waardoor je je wifi kunt versterken. De wifi versterker is daarbij de meest bekende oplossing.

De oorzaak waarom je wifi op sommige plekken in huis niet snel is kan komen door verschillende factoren. Je kunt denken aan dikke muren en plafonds (met isolatie), magnetrons, smart lampen maar ook andere wifi netwerken kunnen van invloed zijn op de kwaliteit van je wifi netwerk en kunnen de snelheid beïnvloeden.

Wifi internetsnelheid verhogen

Wil je je wifi internetsnelheid verhogen? Als je merkt dat je wifi internetsnelheid in algemene zin niet snel genoeg is dan kun je de wifi snelheid op meerdere manieren verhogen. Je kunt kiezen voor een nieuw wifi netwerk met een hogere snelheid. Je zult hiervoor een nieuwe wifi router met eventuele losse versterkers moeten aanschaffen. Je kunt hierdoor een snellere wifi krijgen dan de standaard wifi dat in de modem/ router van je provider zit. Het is daarbij wel erg belangrijk dat je eerst controleert wat je huidige internetsnelheid in je abonnement is. Als je namelijk een 200 Mbit/s abonnement hebt dan is je wifi snelheid nooit hoger dan dat.

De eenvoudigste manier om je wifi internetsnelheid te verhogen is het verhogen van je internetsnelheid via je provider. Je kunt daarna opnieuw de wifi speedtest uitvoeren op verschillende plekken om te controleren of je nu alsnog snelheid te kort komt. Je kunt dan alsnog besluiten om je wifi netwerk aan te passen. Je provider kan daar overigens ook eenvoudig bij helpen. Bekijk daarom eerst de mogelijkheden bij je huidige provider voordat je zelf gaat sleutelen aan je wifi netwerk.

Populaire providers:

KPN logo
Odido logo
Ziggo logo