Waar kan ik tennis op TV kijken?

Naar welke zender moet je gaan om naar tennis te kunnen kijken? Welke verschillende wedstrijden zijn er en waar kan je dit allemaal bekijken? Op deze pagina lees je meer over het aanbod van tenniswedstrijden op televisie.

Er zijn verschillende zenders waar je kunt kijken naar tennis. Op deze zenders zie je live wedstrijden, samenvattingen en er wordt uitgebreid besproken over wat er in een wedstrijd is gebeurd en wat beter kon gaan. De grote tennistoernooien die uitgezonden worden zijn Wimbledon en de Grams Slams. Daarnaast worden ook de kleinere toernooien zoals de ABN AMRO Open uitgezonden. Benieuwd welke mogelijkheden er zijn om tennis op televisie te kijken? Hieronder zie je enkele zenders die je dan kunt raadplegen:

  1. Ziggo Sport: De meeste tenniswedstrijden kun je bekijken op Ziggo Sport. Er zijn internationale competities en nationale competities die je op deze zender kunt bekijken. Benieuwd wanneer het nieuwe tennisseizoen begint? Bekijk het schema op de website en schrijf het alvast in je agenda om niets te missen.
  2. Eurosport: Ook bij Eurosport kun je naar tennis op televisie kijken. Er worden verschillende competities uitgezonden die internationaal veel kijkers trekken. WIl je geen uitzending missen? Je kunt de wedstrijden ook opnemen en op een ander moment rustig terugkijken.
  3. Viaplay: Op Viaplay kun je niet naar tenniswedstrijden kijken.
  4. Discovery+: Via Discovery Plus kun je ook naar tennis kijken. Benieuwd welke wedstrijden ze uitzenden? Bekijk het schema op hun website.
  5. NOS: Je kunt van de meest populaire tenniswedstrijden de samenvattingen bekijken via NOS Studio Sport. Ook kun je via de NPO (Studio Sport) kijken naar de Grand Slams.
  6. Online streaming: De meest bekende online website waar je naar tennis kunt kijken is via tennistv.com. Je kunt hier verschillende wedstrijden bekijken van onder andere de ATP Tour. Om vertraging of hapering in je beeld te voorkomen moet je bij online kijken wel de juiste internetsnelheid hebben.

Uitzendrechten tenniswedstrijden

De uitzendrechten voor de tenniswedstrijden zijn bijna allemaal in de hangen van Ziggo Sport. Je kunt daarbij denken aan de KLM Open maar ook de grotere toernooien zoals de WTA Tour en ATP Tour. De Grand Slams zijn in gezamenlijke handen met EuroSport.

Hieronder kun je een overzicht bekijken van de meest populaire tenniswedstrijden en zie je waar de verschillende toernooien worden uitgezonden. Dit gaat dan om de volledige wedstrijden. De samenvattingen zijn ook vaak te bekijken op andere zenders zoals de NOS of een ander sport programma.

TenniscompetitieUitzendrechten
Grand SlamsStudio Sport en Ziggo Sport
WimbledonZiggo Sport
KLM OpenZiggo Sport
Billie Jean Cup en Davis CupZiggo Sport
ATP Tour en WTA TourZiggo Sport