Provider informatie

Wat zijn de meest populaire providers met een TV en internet abonnement? De meest bekende aanbieders waaruit je kunt kiezen zijn KPN, Ziggo en Odido/ T-Mobile. Deze drie hebben de beste alles in 1 pakketten. Per provider kunnen deze pakketten van elkaar verschillen. Bekijk en vergelijk altijd om de beste provider te vinden.

Populaire Providers

KPN logo
Odido logo
Ziggo logo

Welke providers zijn er?

Als je televisie wilt kijken en wilt internetten dan heb je daarvoor een abonnement nodig. Dit worden ook wel de TV en internet abonnementen of de alles in 1 abonnementen genoemd. Beide worden vaak gebruikt en betekenen hetzelfde.

Je kunt voor een dergelijk abonnement kiezen uit verschillende aanbieders. Dit worden ook wel providers genoemd. Naast de grote en bekende providers zijn er ook kleinere aanbieders die vooral regionaal actief zijn. De meest bekende en ook goed beoordeelde providers zijn KPN, Ziggo en T-Mobile.

Glasvezel internet tot 4 Gbit/sBekijk internetsnelheid >>
Welkomstcadeau– Tot 12 maanden gratis TV kijken
– 6 maanden korting op internet
– 2 KPN Super wifi punten
Bekijk aanbiedingen >>
Glasvezel-kabel tot 1 Gbit/sBekijk internetsnelheid >>
Welkomstcadeau– Tot 12 maanden 50% korting
– Gratis hulp bij installatie
– Tijdelijk geen eenmalige kosten
Bekijk aanbiedingen >>
Odido logoGlasvezel internet tot 8 Gbit/sBekijk internetsnelheid >>
Welkomstcadeau– 6 maanden korting op internet
– 6 maanden korting op tv kijken
– Gratis thuis ge├»nstalleerd
Bekijk aanbiedingen >>

Wat zijn de meest populaire providers

Zoals hierboven al is benoemd kun je kiezen uit verschillende providers als je een televisie en internet abonnement wilt gaan afsluiten. De drie meest populaire aanbieders (KPN, Ziggo en Odido/ T-Mobile) hebben elk een goed standaard pakket waarbij je een uitgebreid zender aanbod hebt en een prima internetsnelheid. Je kunt je pakket zelf samenstelling zodat hij volledig past bij je persoonlijke situatie. Benieuwd welke pakketten deze drie aanbieden en welke mogelijkheden er voor jou zijn? Bekijk dan de website van deze providers en vergelijk het aanbod en de aanbiedingen:

Waarin verschillen deze providers?

Naast de overeenkomsten tussen deze providers zijn er ook verschillen. Deze verschillen hebben met name te maken met de internetsnelheid en de wijze waarop het internet geleverd wordt. Dit kan op meerdere manieren, namelijk via Glasvezel, Coax en koper.

KPN en Odido maken gebruik van een glasvezel netwerk. Dat wil zeggen dat je een eigen glasvezel kabel hebt die vanaf je woning naar een wijkcentrale gaat. Dit is een zeer snelle verbinding waarbij hoge download en upload snelheden gehaald kunnen worden. Ziggo maakt gebruik van Coax. Soms in combinatie met glasvezel maar grotendeels is het Coax wat zorgt voor de verbinding. Dit is ook een zeer snelle en stabiele verbinding maar werkt anders. De uploadsnelheid is bijvoorbeeld lager.

Ook het aansluiten van een televisie werkt anders als je werkt via glasvezel dan via een Coax kabel. Bij deze laatste dien je naar de televisie een Coax kabel te trekken. Werk je met glasvezel dan dien je een internetkabel (UTP) naar je televisie te trekken. Dit laatste kan ook draadloos via een wifi verbinding. Coax kan niet draadloos. Is het niet mogelijk om een Coax kabel te trekken maar is de televisie wel verbonden met wifi? Dan kun je via de Ziggo App televisie kijken. Met de komst van de Ziggo Mediabox Next en de Next mini kun je vanaf de Smart Wifi modem wel gebruik maken van een wifi verbinding of een utp kabel als vervanger van de coax kabel. De nieuwste TV ontvangers van Ziggo zijn een stuk kleiner geworden en daardoor eenvoudiger te installeren.

Waarop moet je letten bij het kiezen van een provider?

Het is erg persoonlijk wat uiteindelijk de keuze gaat worden. Alle drie de providers leveren goede pakketten en zijn scherp geprijsd. Je dient deze pakketten zelf goed te vergelijken waardoor je de keuze kunt maken wat het beste bij jou past. Let daarbij wel goed op de aansluitingen. Is de woning voorzien van UTP kabels naar de verschillende kamers of is er alleen Coax aanwezig? Dit maakt het installeren een stuk eenvoudiger als je de juiste kabels al hebt liggen. Het formaat van de TV ontvangers van KPN zijn nagenoeg gelijk aan die van Ziggo. Deze ontwikkelingen gaan erg snel en grote verschillen zijn er daardoor bijna niet meer.

Kun je eenvoudig overstappen?

Het overstappen tussen de verschillende providers gaat eenvoudig, mits je niet gebonden bent aan een termijn. Als je een vast abonnement hebt afgesloten voor een jaar, dan is het niet altijd mogelijk om binnen dat jaar over te stappen. Indien je een maandelijks opzegbaar abonnement hebt dan regelt de nieuwe provider in vrijwel alle gevallen de overstap. Jij hebt daardoor geen zorgen dat er iets mis gaat. Denk er wel om dat opgenomen programma’s niet mee kunnen naar je nieuwe provider. Eventuele online diensten zoals Netflix en Videoland kun je eenvoudig meenemen waardoor je direct verder kunt waar je de vorig keer bent gebleven.

Populaire providers:

KPN logo
Odido logo
Ziggo logo