Waar kan ik atletiek op TV kijken?

Op welke zenders kun je naar een atletiek kijken? De uitzendingen van atletiekwedstrijden kun je verschillende betaalde zenders bekijken maar ook via de zenders die in je standaard abonnement zitten. Het is wel afhankelijk van de omvang van de atletiekwedstrijd of het op een landelijke zender wordt uitgezonden of dat je het online moet streamen om de wedstrijd te kunnen volgen. Benieuwd op welke zenders je naar atletiek kunt kijken? Hieronder zie je enkele voorbeelden:

  1. Ziggo Sport: Verschillende grote atletiekwedstrijden en toernooien kun je via het populaire Ziggo sport bekijken.
  2. Eurosport: Eurosport zendt ook regelmatig atletiekwedstrijden uit, waaronder de belangrijkste nationale en internationale toernooien.
  3. NOS: De Nederlandse publieke omroep NOS zendt ook belangrijke atletiektoernooien uit. Met name als er Nederlandse spelers in deelnemen. Ook de Olympische spelen of EK/ WK wedstrijden kun je via de NPO zenders bekijken. NOS Studio sport zendt de verschillende wedstrijden uit, voorzien van commentaar en interviews.
  4. Online streaming: Naast traditionele televisiezenders zijn er ook verschillende online platforms of online streams waar je de verschillende atletiekwedstrijden kunt volgen. Het aanbod is erg verschillend en is deels betaald en deels gratis te bekijken.

Uitzendrechten atletiek

Atletiekevenementen op de Olympische Spelen worden wereldwijd uitgezonden door nationale omroepen en sportzenders. Deze wedstrijden trekken veel aandacht en worden vaak op primetime-uren uitgezonden. De NPO is daarvoor de aangewezen zender.

De Diamond League is een serie van topatletiekwedstrijden die over de hele wereld plaatsvinden. De uitzendrechten hiervan variëren sterk. De nationale sportzenders kunnen de wedstrijden uitzenden, denk daarbij aan Ziggo sport of Eurosport.

Grote marathons zoals de Boston Marathon, de New York City Marathon, de London Marathon maar ook de Rotterdamse Marathon of de Dam tot Dam loop worden ook uitgezonden op televisie. Naast de regionale omroepen kun je ook op de nationale omroepen de volledige wedstrijd bekijken. Een samenvatting kun je vaak ook bekijken via bepaalde commerciële omroepen of online. Daarvoor heb je wel een stabiele wifi nodig. Zo mis je geen seconde van de wedstrijd door een haperend beeld.

AtletiekwedstrijdenUitzendrechten
EK en WKNOS
FBK GamesNOS
Diamond LeagueZiggo Sport