Speedtest Odido

Benieuwd wat je internetsnelheid is bij Odido? Gebruik dan de handige speedtest. Je kunt de speedtest van Odido gebruiken om te meten met hoeveel Mbit/s en Gbit/s je kunt downloaden en uploaden. Heb je traag internet? Gebruik de onderstaande speedtest om de snelheid te meten en je wifi te testen.

Populaire Providers

KPN logo
Odido logo
Ziggo logo

Speedtest Odido internetsnelheid

Met de Odido speedtest kun je de internetsnelheid bij jou thuis testen. Je ziet direct wat je actuele downloadsnelheid en je uploadsnelheid is. Je kunt de speedtest van Odido gebruiken om te controleren wat je actuele snelheid is. Heb je last van traag internet? Bekijk dan eerst wat je actuele internetsnelheid is.

In veel gevallen kan de internetsnelheid eenvoudig worden verhoogd waardoor je sneller kunt internetten of zonder hapering televisie kunt kijken en films kunt streamen. Wanneer je meerdere apparaten gebruikt binnen hetzelfde netwerk dan delen ze de snelheid. Per apparaat heb je daardoor een lagere snelheid. De speedtest laat je actuele snelheid zien.

Speedtest Odido wifi

Zijn er meerdere apparaten aangesloten op wifi? Het is dan erg verstandig om de test op verschillende plekken in huis uit te voeren. Je kunt zo precies zien op welke plekken je het beste signaal hebt en op welke plekken dit geoptimaliseerd kan worden. Als je de speedtest van Odido op wifi gebruikt is het verstandig om andere apps af te sluiten zodat je een zo nauwkeurig mogelijk resultaat krijgt.

Apparaten die zijn verbonden met wifi zullen in veel gevallen een iets tragere verbinding hebben dan een apparaat dat is aangesloten met een internetkabel. Met een goede wifi verbinding haal je de beste snelheden. Een (losse) wifi versterker zorgt voor een groter dekkend netwerk maar wel voor een tragere verbinding.

Speedtest Odido thuis

Heb jij een alles in 1 pakket van Odido en ben je benieuwd wat je internetsnelheid thuis is? Maak dan gebruik van de speedtest. Vanzelfsprekend moet je daarvoor verbonden zijn met je eigen netwerk. Dit kan via wifi maar ook met een internetkabel. De Speedtest Odido thuis laat vervolgens zien wat je maximale downloadsnelheid en uploadsnelheid is.

Valt de uitkomst van de test tegen? Er zijn meerdere oplossingen die je kunt toepassen. Je kunt uiteraard de test een aantal keren opnieuw uitvoeren op een andere locatie in huis. Er zijn vele storingsbronnen zoals lampen, muren of een magnetron die de verbinding kunnen beïnvloeden. Ook het aantal aangesloten apparaten is van invloed. Bij het gebruik van meerdere apparaten wordt de aangeboden snelheid namelijk verdeeld waardoor de snelheid afneemt.

Odido banner

Speedtest Odido glasvezel

Voor wie snel, stabiel en betrouwbaar internet wil is een glasvezelverbinding de beste optie. Je kunt niet alleen zeer hoge downloadsnelheden halen, ook het uploaden gaat erg snel. Een Odido glasvezel aansluiting heeft de hoogste internetsnelheid in tegenstelling tot bijvoorbeeld Coax of koper. Er kunnen snelheden worden aangeboden tot 8.000 Mbit/s. Dit wordt ook geschreven als 8Gbit/s.

De speedtest van Odido voor glasvezel gaat daarom ook tot maximaal 8 Gbit/s. Deze gigabit snelheid is bij jou mogelijk als je een glasvezelaansluiting hebt. Je kunt de postcode check doen om te weten of dit bij jou ook mogelijk is.

Zoeken op postcode

Om te kunnen achterhalen wat de maximale snelheid bij jou thuis is kun je ook zoeken op de postcode. Je ziet dan welke internetsnelheid er maximaal geleverd kan worden. Via Odido glasvezel is dit 8.000 Mbit/s. Heb je nu een abonnement met een lagere snelheid? Weet dan dat de snelheid nog omhoog kan. Je zult direct merken dat je sneller internet hebt.

Je kunt nu met meerdere apparaten online zijn zonder dat dit van invloed is op de snelheid. Het zoeken op de postcode doe je eenvoudig via de website van Odido. Na het invullen van de postcode en het huisnummer zie je direct welke snelheid er geleverd kan worden.

Downloadsnelheid en uploadsnelheid

De downloadsnelheid en de uploadsnelheid zijn bij glasvezel altijd gelijk aan elkaar. Dit is bij een coax of koper aansluiting niet te geval. Daar zijn de snelheden een stuk lager. Welke internetsnelheid je nodig hebt is afhankelijk van het aantal apparaten en wat je ermee gaat doen. Hoe meer internet je nodig hebt, hoe hoger de snelheid moet zijn voor zowel het downloaden maar ook voor het uploaden. Denk hierbij aan een Cloud voor je gegevens. Je wilt dan je snel je gegevens kunt versturen naar de cloud. Je hebt dan ook snelle verbinding nodig.

Welke snelheid in je pakket?

Afhankelijk van je behoefte kun je kiezen uit verschillende snelheden in je pakket. Standaard krijg je 100 Mbit/s. Je kunt dit eenvoudig verhogen naar 400, 1.000 of 2.000 of Mbit/s. Het snelste pakket gaat zelfs tot 8.000 Mbit/s, of ter wel 8 Gbit/s. Hiermee heb je voldoende snelheid in huis om op meerdere apparaten in de hoogte kwaliteit te streamen, internetten, facetimen, werken en televisie te kijken.

Populaire providers:

KPN logo
Odido logo
Ziggo logo