Glasvezel

Ben jij benieuwd of je glasvezel hebt? Met de glasvezel check zie je direct of jij gebruik kunt maken van dit super snelle netwerk. Heb je geen glasvezel en ben je benieuwd wanneer je hiervoor in aanmerking komt? Gebruik ook dan de handige glasvezel check. Bekijk en vergelijk hieronder de mogelijkheden bij:

Populaire Providers

KPN logo
Odido logo
Ziggo logo

Glasvezel check op postcode

Om te weten te komen of er bij jou thuis glasvezel is, kun je gebruik maken van de handige glasvezel check op postcode. Door enkel je postcode in te vullen kun je direct zien of op dit adres al glasvezel aanwezig is en met welke maximale snelheid het internet geleverd kan worden.

Zo kun je heel eenvoudig zien of je adres al is voorzien van glasvezel. Is er nog geen glasvezel aanwezig? Bij veel providers kun je ook zien op welke termijn het glasvezel bij jou wordt aangelegd. Uiteindelijk zal er een landelijk dekkend netwerk van glasvezel worden aangelegd waardoor elke woning voorzien is van deze super snelle aansluiting.

Glasvezel check per provider

Het glasvezel netwerk wordt aangelegd en beheerd door verschillende providers. Zo kan het zijn dat er in jouw gebied alleen glasvezel wordt aangeboden door een specifieke provider. Vaak heb je de keuze uit meerdere providers waardoor je goed kunt vergelijken op snelheid, prijs en het keuzeaanbod aan zenders en extra’s.

Om te weten te komen welke providers er bij jou thuis kunnen worden gekozen is het handig om de check op glasvezel per provider uit te voeren. Bij de aanbieders KPN, Ziggo en Odido kun je zo direct zien of ze op jou adres glasvezel aanbieden. Erg handig en eenvoudig om te doen!

Heb ik glasvezel thuis?

Bij vrijwel alle nieuwe woningen wordt standaard glasvezel aangelegd. In de meterkast kun je hier een kastje van zien hangen. Vaak is het een oranje kabel die vanuit de vloer naar boven loopt. Hierop is een kastje aangesloten waar jij de internetkabel kunt aansluiten die je vervolgens met de modem van de provider moet verbinden.

Bij oudere huizen is de aansluiting ook op andere plekken te vinden. Omdat dit niet altijd direct zichtbaar is, kun je met de postcode check controleren of er überhaupt glasvezel aanwezig is. Het kan namelijk ook nog zijn dat er geen aansluiting in de woning is gemaakt, maar er wel een glasvezelkabel aanwezig is. Doe daarom altijd de postcode check om er zeker van te zijn of tv en internet via glasvezel aangeboden wordt.

Populaire providers:

KPN logo
Odido logo
Ziggo logo