Welke internetsnelheid voor Netflix

De internetsnelheid die je nodig hebt voor het streamen van Netflix hangt af van de kwaliteit waarin je wilt kijken. Netflix biedt verschillende niveaus van videokwaliteit, variërend van standaarddefinitie (SD) tot hoge definitie (HD) en ultra hoge definitie (UHD). Voor het kijken van films en series in de hoogste kwaliteit heb je een snelle en vooral stabiele verbinding nodig. Benieuwd welke snelheid je voor Neflix nodig hebt?Hier zijn de aanbevolen internetsnelheden voor elk niveau:

  1. Standaarddefinitie (SD): Ongeveer 5 Mbps
  2. Hoge definitie (HD): Ongeveer 10 tot 15 Mbps
  3. Ultra hoge definitie (UHD): Ongeveer 25 Mbps

De bovenstaande snelheid is de gemiddelde snelheid die je nodig hebt voor Netflix. Voor de HD en UHD films en series is het daarnaast ook belangrijk dat de verbinding stabiel is. Wordt de verbinding plots trager? Je zult dan zien dat de kwaliteit direct terugvalt of dat het geluid opeens anders klinkt. Het is dan ook aan te bevelen om de televisie bekabeld aan te sluiten om geen last te hebben van een slechte wifi.

Houd er rekening mee dat deze snelheden per apparaat kunnen variëren, afhankelijk van de hardware, de netwerkcondities en andere factoren. Als je meerdere apparaten tegelijkertijd op hetzelfde netwerk hebt die Netflix-content streamen, moet je mogelijk een hogere internetsnelheid overwegen om de beste kijkervaring te garanderen.

Het is goed om te weten hoeveel mbps je nodig hebt om te voorkomen dat je niet de beste kwaliteit uit je Netflix abonnement kunt halen. Kijkt de één boven naar Netflix, de ander beneden en is er ook nog iemand aan het gamen? Je verbruikt dan al snel richting de 100 tot 200 Mbps aan internet.