Waar kan ik voetbal op TV kijken?

De beschikbaarheid van voetbal op tv kan variëren afhankelijk van de tijd, dag en het seizoen. In Nederland worden voetbalwedstrijden vaak uitgezonden op verschillende tv-kanalen, voornamelijk op de publieke omroep NOS, commerciële omroepen zoals ESPN (voorheen bekend als Fox Sports), Ziggo Sport en soms ook op betaalde streamingdiensten. Benieuwd op welke zenders je kunt kijken naar voetbal? Bekijk hieronder de mogelijkheden waar je voetbal op tv kunt kijken:

  1. NOS: NOS zendt regelmatig voetbalwedstrijden uit, vooral bij grote internationale toernooien zoals het WK en EK. Ook zendt NOS soms wedstrijden uit van de Nederlandse Eredivisie en belangrijke internationale clubwedstrijden.
  2. ESPN: ESPN heeft de rechten voor het uitzenden van Eredivisie-wedstrijden en andere internationale voetbalcompetities. Ze bieden verschillende kanalen aan waarop je live wedstrijden kunt kijken.
  3. Ziggo Sport: Ziggo Sport heeft vaak uitzendingen van grote internationale voetbalcompetities en toernooien, waaronder de Premier League en La Liga.
  4. Betaalde streamingdiensten: Er zijn mogelijk streamingdiensten die voetbalwedstrijden aanbieden, zoals ESPN+ of Ziggo Sport Totaal Go. Deze diensten kunnen live streams van wedstrijden aanbieden die niet op reguliere tv worden uitgezonden.
  5. Buitenlandse zenders: Soms kun je via satellietontvangst of digitale tv buitenlandse zenders ontvangen die voetbalwedstrijden uitzenden. Dit kan handig zijn als je specifieke competities wilt volgen die niet in Nederland worden uitgezonden.
  6. Horecagelegenheden: Naast het kijken van een voetbalwedstrijd thuis kun je ook in verschillende horecagelegenheden naar voetbal kijken. Zeker wanneer er een EK of WK is kleuren verschillende café’s oranje en kun je de wedstrijden daar op een groot scherm volgen.

Uitzendrechten UEFA Champions League

Op dit moment zijn de uitzendrechten van de Champions League te zien bij RTL. De rechten van de Europa League en Conference League zijn in handen van Talpa. Deze wedstrijden kunnen worden bekeken op SBS6 en Veronica.

Vanaf 2024 zijn de uitzendrechten van de UEAFA Champions League in handen van Ziggo Sport. Naast de Champions League zijn daarmee zijn ook de wedstrijden die in de de Europa League en de Conference League worden gespeeld te bekijken via Ziggo Sport. Het contract loopt tot medio 2027.

Uitzendrechten Eredivisie

De voetbalwedstrijden die worden gespeeld in de Eredivisie zijn op dit moment te bekijken via ESPN. De uitzendrechten zijn tot 2025 in handen van ESPN. Het is nog de vraag of deze ook na die termijn in handen blijven van ESPN omdat ook Ziggo Sports interesse heeft samen met Apple.

Wie de grote winnaar gaat worden voor de uitzendrechten van de Eredivisie vanaf 2025 is op dit moment nog niet bekend. Volgens de bekende sportkenner Chris Woerts wil Ziggo Sports naast alle Europese wedstrijden ook de Eredivisie wedstrijden gaan uitzenden. Gelet op het aantal abonnee’s (ongeveer 1,2 miljoen) bij ESPN is Ziggo Sport zeer geïnteresseerd om deze uitzendrechten in handen te krijgen.