Waar kan ik schaatsen op TV kijken?

Op televisie kun je via verschillende zenders naar schaatsen kijken. Het is afhankelijk van het type evenement op welke zenders je het kunt bekijken. Zo worden de NK of WK schaatsen op meer zenders uitgezonden dan een regionale wedstrijd. Je kunt schaatsen in ieder geval bekijken via de onderstaande kanalen. Dit zijn deels betaalde kanalen en kanalen die in je standaard tv abonnement zitten.

  1. NOS (Nederlandse Omroep Stichting): NOS is de publieke omroep van Nederland en zendt vaak grote schaatsevenementen uit, zoals de Olympische Spelen, Wereldkampioenschappen Schaatsen en nationale kampioenschappen.
  2. Eurosport: Eurosport is een sportzender die een breed scala aan sportevenementen uitzendt, waaronder schaatsen. Ze tonen vaak wereldbekers en andere internationale schaatswedstrijden.
  3. RTL: RTL is een commerciële zender die soms schaatsuitzendingen heeft, vooral bij grote evenementen zoals de Olympische Spelen.
  4. SBS6: SBS6 is nog een andere commerciële zender die soms schaatswedstrijden en -evenementen uitzendt.
  5. Ziggo Sport: Ziggo Sport is een betaald sportkanaal dat schaatsen kan uitzenden, vooral bij grote schaatswedstrijden.
  6. NPO 1: Dit is het belangrijkste publieke televisiekanaal in Nederland en kan ook schaatsuitzendingen hebben. Hierop komt bijvoorbeeld Studio Sport.
  7. Online streaming: Naast de traditionele televisiezenders kun je via NPO Start, Ziggo GO, ITV van KPN en Eurosport ook live streams van schaatswedstrijden bekijken. In de online TV gids zie je precies waar en wanneer de eerstvolgende schaatswedstrijd is.

Houd er rekening mee dat de beschikbaarheid van schaatsuitzendingen kan variëren en dat sommige evenementen mogelijk alleen via livestreams op internet beschikbaar zijn. Dit zijn met name de wat kleinere wedstrijden De grotere wedstrijden worden vrijwel altijd uitgezonden via de reguliere zenders of via de betaalde kanalen. Het is altijd een goed idee om de tv-gids en bijvoorbeeld de website van de KNSB of de populaire website Schaatsen.nl te bekijken. Hierop zie je de meest actuele informatie en zie je wanneer er schaatswedstrijden zijn.

SchaatswedstrijdenUitzendrechten
EK en WKNOS
NK afstandenNOS