Waar kan ik golf op TV kijken?

Op welke zenders kun je naar een golf wedstrijd kijken? De uitzendingen van golfwedstrijden kunnen variëren afhankelijk van de toernooien en evenementen die op dat moment plaatsvinden. Is het een landelijk toernooi of gaat het om een groter toernooi? Enkele van de kanalen waarop je golfuitzendingen kunt bekijken zijn:

  1. Ziggo Sport: Ziggo Sport heeft vaak de rechten voor grote golftoernooien zoals de European Tour, US Open en Ryder Cup. Ze hebben meerdere kanalen, dus het is de moeite waard om hun schema te bekijken.
  2. Eurosport: Eurosport zendt ook regelmatig golfuitzendingen uit, waaronder de belangrijkste golftoernooien. Controleer hun programmering voor specifieke tijden en evenementen.
  3. Viaplay: Op Viaplay kun je de wedstrijden van de US Open bekijken.
  4. Discovery+: Een selectie van de golfwedstrijden kan ook via Discovery+ worden bekeken. Het aanbod op deze zender is echter beperkt.
  5. NOS: De Nederlandse publieke omroep NOS zendt ook belangrijke golftoernooien uit. Met name als er Nederlandse spelers in deelnemen. NOS Studio sport kun je raadplegen als je benieuwd bent wanneer de eerstvolgende wedstrijd te bekijken is.
  6. Online streaming: Naast traditionele televisiezenders bieden platforms zoals NPO Start, Ziggo GO en Eurosport Player mogelijk ook live streams van golfuitzendingen aan. Bekijk ze eens om te weten te komen wanneer en welke golfwedstrijden ze in de programmering hebben staan.

Uitzendrechten golf

Er zijn verschillende competities binnen de golfsport. De PGA Tour, Race to Dubai (European Tour / DP World Tour) en de Ryder Cup zijn daarbij de belangrijkste. Voor al deze competities heeft Ziggo Sport de uitzendrechten in het bezit. Benieuwd wanneer je weer naar een golfwedstrijd kunt gaan kijken? De programmering van Ziggo sport laat duidelijk zien wanneer er weer golf op televisie is.

De US open is in handen van Viaplay. Via deze dienst kun je de verschillende wedstrijden bekijken die worden gespeeld in de Amerikaanse US open. Benieuwd wanneer deze competitie start en welke deelnemers dit jaar te bewonderen zijn? Bekijk het speelschema op de website van Viaplay.

GolfcompetitieUitzendrechten
PGA TourZiggo Sport en Discovery+
UP OpenViaplay
European TourZiggo Sport en Discovery+
Ryder CupZiggo Sport
Korn Ferry TourDiscovery+