Waar kan ik F1 op TV kijken?

Sinds Max Verstappen in de Formule 1 vrijwel elke race wint, is de populariteit voor deze autosport enorm toegenomen. Er zijn dan ook steeds meer mensen die naar deze races willen kijken. Waar kun je F1 kijken op televisies? Er zijn een aantal mogelijkheden waaruit je kunt kiezen:

  1. Betaalde televisiezenders: In Nederland kun je naar de F1 kijken door een abonnement te nemen op ViaPlay. Je kunt hiermee naar alle Formule 1 wedstrijden kijken inclusief Nederlandse presentatoren en interviews. Je kunt ViaPlay los bestellen maar het is ook mogelijk om dit via KPN, Ziggo of T-Mobile te laten verlopen.
  2. Officiële F1 TV-platforms: De Formule 1 heeft ook zijn eigen streamingdienst genaamd F1 TV. Via F1 TV Access en F1 TV Pro kun je races live volgen, on-demand content bekijken en meer.
  3. NPO: Je kunt de Nederlandse Grand Prix op het circuit van Zandvoort gratis kijken via de NPO. Alleen de wedstrijd die in Nederland wordt gereden wordt gratis uitgezonden. Zo kan iedereen kijken hoe de race verloopt.
  4. Streamingdiensten: Ook is het mogelijk om de Formule 1 te streamen. Hiervoor heb je vaak wel een VPN nodig. Daar gaat onze voorkeur niet naar uit.
  5. Sportcafé: Een andere mogelijkheid is om de F1 wedstrijden te kijken in een sportcafé. De sfeer in een café is vaak ook gezelliger dan thuis op de bank.

Uitzendrechten Formule 1

ViaPlay is de laatste tijd vaak in het nieuws geweest vanwege de sterke afname van het aantal abonnees. Ondanks de afname blijft ViaPlay de rechten behouden over het uitzenden van de Formule 1 wedstrijden. Dit contract loopt tot eind 2024.

Het is nog afwachten wie we na die tijd de uitzendrechten in bezig krijgt. Gaan de wedstrijden weer terug naar Ziggo Sport? Volgens de professionals is dit wel de voorspelling en kun je in 2025, 2026 en 2027 naar de Formule 1 kijken via Ziggo sport en kun je Olav Mol weer als presentator verwachten.

Autorace wedstrijdenUitzendrechten
Formule 1ViaPlay en Ziggo Sport