Waar kan ik basketbal op TV kijken?

Als je naar basketbal wilt kijken, zijn er ook verschillende televisiezenders die basketbalwedstrijden en -evenementen uitzenden. afhankelijk van het soort competitie die op dat moment speelt kan de zender verschillen. Hieronder zie je enkele bekende zenders waarop je basketbal kunt kijken:

  1. ESPN: ESPN is een betaalde zender dat vaak NBA-wedstrijden uitzendt, waaronder reguliere seizoenswedstrijden en play-off-wedstrijden.
  2. Ziggo Sport: Ziggo Sport heeft ook af en toe NBA-wedstrijden in hun programma-aanbod. Ook kun je kijken naar andere basketbal wedstrijden. Bekijk de site voor het actuele aanbod en zie wanneer de volgende wedstrijd wordt uitgezonden.
  3. Eurosport: Eurosport heeft ook verschillende basketbalwedstrijden in het programma zitten die ze uitzenden. Dit zijn verschillende internationale en Europese competities.
  4. NBA TV: Dit is een zender die eigendom is van de NBA en die 24 uur per dag NBA-gerelateerde programma’s en wedstrijden uitzendt.
  5. Sporza (VRT): In België zendt Sporza, de sportafdeling van de VRT, soms NBA-wedstrijden uit, vooral bij belangrijke evenementen.
  6. Sky Sports: In het Verenigd Koninkrijk zendt Sky Sports vaak NBA-wedstrijden uit, evenals andere basketbalcompetities. Helaas kun je deze zender niet eenvoudig in Nederland bekijken.
  7. NBA League Pass: Dit is de officiële betaalde streamingdienst van de National Basketball Association (NBA) en biedt toegang tot live- en on-demand NBA-wedstrijden.

Houd er rekening mee dat de beschikbaarheid van specifieke wedstrijden en competities kan variëren, en dat sommige zenders mogelijk geografische beperkingen hebben. Het is handig om de tv-gidsen en officiële websites van deze zenders te raadplegen voor de meest recente informatie over basketbaluitzendingen.

Uitzendrechten basketbal

De NBA is een van de meest populaire en bekende basketbalcompetities ter wereld. NBA-wedstrijden worden vaak uitgezonden op internationale televisiezenders. Ook kunnen de uitzendrechten in handen zijn van betaalde sportzenders.

De EuroLeague is de hoogste professionele basketbalcompetitie in Europa. De uitzendrechten kunnen per land verschillen, maar vaak worden de wedstrijden uitgezonden op nationale sportzenders of via online kanalen en streamingplatforms. Kijk je via een laptop of tablet? Let er dan goed op dat je internetsnelheid hoog genoeg is om niets te missen.

De FIBA Basketball World Cup is het internationale basketbalkampioenschap georganiseerd door de Fédération Internationale de Basketball (FIBA). Ook deze wedstrijden kunnen via verschillende kanalen worden uitgezonden.

De Olympische Spelen met het onderdeel basketbal kun je vrijwel altijd op de verschillende NPO kanalen of sportkanalen bekijken.

BasketbalcompetitieUitzendrechten
NBA LeagueZiggo Sport en ESPN
Oranje en BNXT LeagueZiggo Sport en ESPN