Je wilt een nieuw internetabonnement voor thuis, maar misschien dat je nog met een aantal vragen zit. Zo weet je nog niet welke provider je wilt nemen. Of, welk pakket voor jouw verbruik, en eventueel andere gezinsleden, geschikt zal zijn. Daarnaast is ook de internetsnelheid van belang, want ook deze vormt een voornaam onderdeel rond je internetverbruik. Maar, hoe kom je er nu achter wat voor jou de beste opties zijn? En, hoe vind je de provider die bij jou past?

Internet thuis vergelijken

Je wilt een internetabonnement voor thuis vergelijken. Goed plan, maar waar begin je? Allereerst neem je eens je woning onder de loep. In dit geval niet qua bouwstijl en grootte, maar wel qua huishouden: Met hoeveel mensen woon je hier? Ben je alleen of met een klein gezin en verbruik je vrij weinig? Of, ben je juist met een gemiddeld tot groot huishouden en is vrijwel iedereen zeer actief op het internetfront? Hoe meer je namelijk verbruikt, en of hoe groter je gezin is, hoe hoger de internetsnelheid moet zijn. Althans, als je zonder haperingen je werk wilt kunnen doen. Daarnaast is het van belang om je budget in de gaten te houden: Hoeveel mag jij maandelijks aan internet kwijt zijn? Dit kan eveneens om meer uitgebreide pakketten gaan, waaronder internet, TV en bellen of bijvoorbeeld internet en TV. Tijdens het vergelijken van een internetabonnement voor thuis valt het je dus aan te raden om enig voorwerk te doen. Ga allereerst goed na wat voor type verbruiker je bent, evenals mogelijk je gezin, en beslis wat je nodig hebt. Schrijf hierbij duidelijk op wat je wensen of eisen zijn en probeer vanuit die positie te filteren: zo kom je er snel achter wat voor jou de beste abonnementen zijn. En, welke internetprovider daarbij past.

Wat is internetsnelheid?

Je hoorde net al de term internetsnelheid voorbijkomen. ‘Oké, fijn om te weten, maar wat houdt internetsnelheid precies in?’ De internetsnelheid wordt door twee factoren bepaald, ook wel tijd en capaciteit. Bij de tijd wordt er gekeken naar de hoeveelheid benodigde milliseconden om bijvoorbeeld een site te openen of binnen hoeveel minuten een film gedownload is. Bij de capaciteit wordt er naar de inhoud gekeken: Binnen hoeveel milliseconden is de site volledig geladen en klaar voor gebruik? Heb je een snelheid van 20 Mb? Dan is dit vrij laag en voornamelijk geschikt voor alleenstaanden of lage verbruikers. Veel gezinnen maken gebruik van snelheden van circa 50 tot zelfs over de 100 Mb. Ga je voor de ultieme snelheid? Dan zit je al gauw aan plus 150 Mb. Hoe hoger het aantal Mb, ook wel Mb/s, hoe sneller je resultaat zult hebben.

Top 6 internetproviders voor thuis

De volgende providers die een goed internetabonnement voor thuis vormen, zijn de volgende maatschappijen…

1. XS4ALL

2. Ziggo

3. T-Mobile

4. KPN

5. Tele-2

6. Online.nl

De bovenstaande providers zijn verkozen op basis van verschillende elementen: van lage tot hogere prijzen voor abonnementen, een snelle aansluiting en het mogelijk uit kunnen breiden tot grotere

pakketten, zoals internet en bellen. Ook weet een deel hiervan je zelfs de verbinding glasvezel aan te bieden, mocht dit tot je wensen behoren.

Let op je beschikbaarheid

Naast je wensenpakket rond internetsnelheid, provider en budget moet je ook de beschikbaarheid even controleren. Wil je bijvoorbeeld glasvezel? Dan zou het kunnen zijn dat dit in jouw gemeente niet mogelijk is, want hier zijn nog geen aansluitingen voor. Het wordt je dan ook aangeraden om tijdens het vergelijken rond een internetabonnement voor thuis te filteren op je wensen: Hierdoor krijg je in een oogopslag alle mogelijke providers en bijbehorende pakketten te zien.

TOP 3: TV en Internet providers

Wij geven je graag informatie over de verschillende tv- en internet abonnementen. Op deze website kan je prijzen vergelijken, maar ook de dienstverlening van providers beoordelen en ervaringen van anderen lezen. Heb je een vraag? Stel deze dan aan ons team, we helpen je graag.