Internetten: het hoort inmiddels standaard bij het dagelijks leven. Ook jij wilt hier graag gebruik van maken, maar niet met een te hoog bedrag rond maandelijkse kosten. In dit geval ben jij op zoek naar een goedkoop internet abonnement voor thuis. Welke providers daarvoor geschikt zijn? Daar krijg je nu een antwoord op!

Goedkoop internet abonnement

Je wilt graag een goedkoop internet abonnement en bent op zoek naar een pakket én provider dat hier goed bij past. Zo kan het zijn dat je maandelijks niet te veel aan internet uit wilt geven, want dat past beter bij je budget. Of, internet is niet ‘zó belangrijk’ voor je waardoor je het zonde vindt om hier maandelijks veel aan kwijt te zijn. Kortom, er zijn redenen genoeg voor het nemen van een goedkoop internet abonnement. Gelukkig zijn er diverse providers te vinden die je een bijpassend pakket aan kunnen bieden: hierbij heb je een goede service en een hoge internetsnelheid, maar zul je niet de hoofdprijs betalen.

Wat biedt een goedkoop internet abonnement?

Je hebt besloten voor een goedkoop internet abonnement te gaan. Voor de portemonnee klinkt dit natuurlijk aantrekkelijker dan een pakket met een hoger maandbedrag. Maar, wat mag je eigenlijk van een goedkopere versie verwachten? Hoe hoger de internetsnelheid, zoals het meer luxe glasvezel, en uitgebreider het abonnement, hoe hoger het maandbedrag zal worden: dat is het eerste waar je rekening mee moet houden. Wel is het zo dat verscheidene providers je zoveel mogelijk proberen te bieden voor een toch zo laag mogelijk bedrag. Kijk je naar het gemiddelde, zoals een lage prijs en internetsnelheid, dan zit je hierbij veelal bij lage tot zelfs hogere snelheden, beginnend vanaf 20 tot ongeveer 100 Mb. De prijzen kunnen hierbij variëren van begin 20 tot net over de 40 euro per maand. Wel ligt dit aan de provider, de grootte van het abonnement dat je neemt en de bijbehorende snelheid. Zelfs de verbinding glasvezel valt met dit type abonnement te verkrijgen, al zijn de mogelijkheden wel gering. Van een goedkoop abonnement mag je dus behoorlijke snelheden verwachten, al zal dit niet gauw boven de 100 Mb uitkomen.

Welke internetsnelheid heb je nodig?

Je hebt inmiddels besloten voor een goedkoop internet abonnement te gaan. Toch kun je ook bij deze pakketten nog prijsverschillen ontdekken, want ook hier kun je mogelijk nog te veel betalen voor wat jij nodig hebt. Of, ga je het liefst voor de meest ‘dure’ versie onder de goedkope abonnementen? De prijs wordt hierbij voornamelijk door de internetsnelheid bepaald. Dat klinkt misschien logisch, maar wat mag je per internetsnelheid verwachten?

20 Mb: Deze snelheid is voornamelijk geschikt voor alleenstaanden of kleine huishoudens die weinig internetten. Je kunt hier goed mee browsen, mailen en zelfs een film via Netflix mee kijken.

50 Mb: Deze gemiddelde internetsnelheid wordt veelal door gezinnen gebruikt aangezien je hierbij meerdere apparaten tegelijkertijd kunt gebruiken. Denk daarbij aan het streamen van een film, het spelen van online games en browsen.

80-100 Mb: Vele downloads, het streamen van films én het ongestoord kunnen internetten zonder hapering: vooral onder grote gezinnen zijn deze snelheden geliefd.

Top 5 providers goedkoop internetabonnement

De volgende maatschappijen staan niet alleen bekend om hun goede service, maar ook voor het aanbieden van goedkope internetabonnementen:

1. T-Mobile

2. Tele-2

3. KPN

4. Ziggo

5. Online.nl

Let op: Sommige providers werken ook met de verbinding glasvezel. Dit zorgt voor snel internet, alleen is deze optie niet overal in Nederland beschikbaar. Wil je graag weten welk van bovenstaande maatschappijen voor jou mogelijk is? Vul tijdens het kiezen of vergelijken dan je postcode in: hierdoor zie je direct wat voor jou beschikbare pakketten en providers zijn.

TOP 3: TV en Internet providers

Wij geven je graag informatie over de verschillende tv- en internet abonnementen. Op deze website kan je prijzen vergelijken, maar ook de dienstverlening van providers beoordelen en ervaringen van anderen lezen. Heb je een vraag? Stel deze dan aan ons team, we helpen je graag.