Je bent van plan een abonnement voor glasvezel af te sluiten. Want, traag internet? Daar heb jij een broertje dood aan. Speurend naar het juiste pakket kom je dan ook verschillende providers tegen. Fijn, dat aanbod. Maar, hoe weet je nu welke voor jou het beste is? En, waarom zou je glasvezel nemen?

Waarom glasvezel?

Je hebt besloten een abonnement voor glasvezel te nemen. Het klinkt als een goed plan, maar waarom zou je het eigenlijk doen? Wat biedt glasvezel bijvoorbeeld meer dan DSL of de kabel? Allereerst de betekenis: glasvezel is een haardunne vezel vervaardigd van een speciaal soort glas. Dit type kabel staat dan ook bekend om zijn razendsnelle gehalte, evenals de betrouwbaarheid: glasvezel weet namelijk over grote afstanden je data ultrasnel te verzenden. Oftewel: binnen enkele milliseconden of minuten weet je al resultaat te behalen, zoals het volledig openen van een site of het downloaden van een zwaar filmbestand. Ook de up- en downloadsnelheid is bij deze aansluiting even snel, wat het ook voor zakelijk gebruik zeer aantrekkelijk maakt. Met glasvezel weet je dan ook de hoogste snelheden te behalen, namelijk 200 tot zelfs 500 Mb; iets dat met andere verbindingen niet mogelijk is.

Glasvezel vergelijken

Je bent op zoek naar een geschikte provider die jou van glasvezel kan voorzien. Tijdens het vergelijken van de pakketten word je dan ook aangeraden met verschillende zaken rekening te houden: daar kun je namelijk zomaar overheen kijken. Allereerst is het belangrijk om je budget in de gaten te houden: Wat mag je maandelijks kwijt zijn? Daarnaast kijk je naar de omvang van het huishouden: Hoe groot is het gezin en wat wordt er verbruikt? Heb je aan 200 Mb genoeg of ga je toch liever voor een internetsnelheid van 500 Mb? En, controleer of glasvezel überhaupt voor jou beschikbaar is, want ook dat kan zomaar een kink in de kabel vormen…

Top 8 glasvezelproviders

Je gaat voor een abonnement met glasvezel omdat je een zeer intensieve internetgebruiker bent die graag in alle snelheid data verstuurt of bestanden download; in dit geval veelvoudig en in zware vorm, zoals films. Ook heb je misschien met een groot huishouden te maken en staat niemand van het gezin op haperend internet te wachten. Dit kan dan ook snel voorkomen wanneer je veel actieve apparaten in combinatie met een laag aantal Mb aan internetsnelheid hebt. Wel probeer je tijdens het vergelijken van glasvezel -mogelijk- je budget in de gaten te houden, want ook dit kan per provider en pakket verschillen. Welke maatschappijen je glasvezel weten te bieden, vind je dan ook in deze top 8 glasvezelproviders:

1. T-Mobile

2. XS4ALL

3. KPN

4. Youfone

5. NLE

6. Oxxio

7. Online.nl

8. Solcon

De grotere maatschappijen weten je hierbij van allerlei luxe en uitgebreide pakketten te voorzien. Kies je bij hen voor glasvezel? Dan is niet alleen je internet snel, maar krijg je ook nog eens veel opties aangeboden, zoals combinaties van internet, TV en bellen.

Let op bij glasvezel

Glasvezel zorgt voor een razendsnelle internetverbinding: velen kiezen dan ook graag voor dit type aansluiting. Wel kleeft hier een nadeeltje aan: glasvezel is namelijk niet overal beschikbaar in Nederland. Hoewel jouw huidige of aankomende provider dit wel aanbiedt, hoef het nog niet te betekenen dat het ook voor jou beschikbaar is. Dit heeft voornamelijk met je woonplaats te maken: niet alle gemeentes zijn hedendaags van aansluitingen tot glasvezel voorzien. Wil je graag weten of het voor jou wél bereikbaar is? Vul tijdens het vergelijken dan je postcode in: door deze filtering zie je direct wat voor jou de mogelijkheden rond glasvezel zijn, evenals de bijbehorende pakketten en providers.

TOP 3: TV en Internet providers

Wij geven je graag informatie over de verschillende tv- en internet abonnementen. Op deze website kan je prijzen vergelijken, maar ook de dienstverlening van providers beoordelen en ervaringen van anderen lezen. Heb je een vraag? Stel deze dan aan ons team, we helpen je graag.